Hosszas elemzések után született meg a döntés, miszerint az amerikai Arkadelphia város rendőrsége a tíz kiöregedő Ford Crown Victoria helyett Toyota Camry hibrideket vásárolt járőrautónak, leginkább azért, mert a város visszautasította a seriffnek azt a kérését, hogy Chevrolet Tahoe szabadidő-autókat vásároljanak.

A város boldog, mert nagyjából fele akkora fogyasztással üzemelnek a rendőrautók és a karbantartási költség is alacsonyabb, azonban az autókat napi szinten használó rendőrök már nem elégedettek a döntéssel. Leginkább azzal van bajuk, hogy amíg az alvázas Fordok nagy teherbírású felfüggesztést kaptak, és különösebb probléma nélkül lehetett velük akár földutakon is bűnözőket üldözni, a Camry hibridekkel ilyen téren még nincs tapasztalat. Abból kiindulva, hogy normál felfüggesztéssel rendelkeznek az új járőrautók, nem bíznak bennük, és ha a bűnözők is rájönnek erre, mármint hogy földutakon el tudnak menekülni előlük, annak nem lesz jó vége.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!