Az autófinanszírozás is nagyban segítette az Egyesült Államok autópiacát abban, hogy az gyorsan magára talált, azonban mi itt Magyarországon már megtanultuk, nem feltétlenül a legjobb módszer az olcsó hitelek nyújtása.

Az utolsó négy évben az értékesített autók átlagos vételára 3000 dollárral, 31 000 dollárra emelkedett. Ugyanezen idő alatt a törlesztőrészletek átlagos havi költsége 465 dollárról 460 dollárra csökkent. És ez utóbbiban nem csak alacsonyabb kamatszint, hanem a hosszabb futamidő is benne van. Amíg négy évvel a hitelek 11 százaléka volt hosszabb futamidejű 73 hónapnál, addig a jelenleg kihelyezett autóhitelek 17 százalékánál 73-97 hónapig tart a visszafizetés, így az átlagos futamidő 2012-ben a valaha mért leghosszabb volt: 65 hónap. A finanszírozók egyébként nem látnak veszélyt abban, hogy akár 8 évre is adnak autóhitelt, igaz, a Wall Street Journal kérdésére nem nagyon akarták kommentálni a jelenlegi helyzetet. A Ford Motor Credit azt közölte, náluk 59-60 hónap között van az átlagos törlesztési időszak – a közvetlen az autógyár tulajdonában lévő bank ugyanis azt is szeretné, hogy viszonylag hamar új autóba tudjon átülni a kedves ügyfél. Az Egyesült Államokban 11 év az autópark átlagos életkora.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!