Franciaországban gyártják majd a Prius HSD-t az év végétől - az új Yarissal egyetemben Franciaországban gyártják majd a Prius HSD-t az év végétől – az új Yarissal egyetemben

Elődjéhez hasonlóan Franciaországban készül majd a Yaris, melynek egyik szenzációja, hogy fullhibridként is elérhető lesz. A lépés teljesen logikus, hiszen a Toyota évek óta hangoztatja, hogy egyre több modelljéből piacra dob hibridváltozatot. A motort illetően nagy a titkolózás, így egyelőre csak annyi biztos, hogy nem a Prius 1,8 literes egysége kerül az autóba, így mi az 1,33 literes egységre voksolnánk.
 
A hibriddel komoly céljai vannak a Toyotának, ugyanis terveik szerint megfosztanák a Kia Rio dízelt a legszerényebb fogyasztású kisautó címétől (3,3 l/100 km) az autóval, sőt. A japánok azonban nem elégednek meg ennyivel, az is a célok között szerepel, hogy plug-in hibrid is lesz a Yarisból.

Sokat nő a jelenlegi Yarishoz képest az új generáció Sokat nő a jelenlegi Yarishoz képest az új generáció

A szalonon debütált koncepciómodelltől egyébként csak minimális mértékben különbözik majd az ősszel bemutatkozó végleges verzió. Az új típus egyébként lényegesen nagyobb lesz elődjénél, hiszen pontosan 10 cm-rel lesz hosszabb a harmadik nemzedék, illetve tengelytávja is 5 cm-rel nő. Az új Yaris sorozatgyártású verziójáról idén év végén rántják le a leplet, a hibrid gyártása pedig 2012 tavaszán indul.

Volt, aki megpróbálta kifürkészni a Toyota titkát Volt, aki megpróbálta kifürkészni a Toyota titkát