Egyedi fényezés és 20-as felni jelzi a születésnapos Grand Cherokee-t Egyedi fényezés és 20-as felni jelzi a születésnapos Grand Cherokee-t

Különlegesen felszerelt autókkal emlékezik meg a Jeep márka arról, hogy hetven évvel ezelőtt hívta életre a háborús helyzet az első General Purpose, azaz általános felhasználású járművet. A szigorúan katonai célokra tervezett jármű a hatvanas években a civil szektort is meghódította.

Az idei első negyedévben kerülnek a kereskedésekben a jubileumi modellek, amelyek fekete, ezüst vagy egyedi bronz metál fényezéssel kérhetőek. Az összes Jeep modellből lesz limitált széria, amelyek csak nüanszokban különböznek egymástól. A bőrkárpit közös, a mogoró színű díszcsík is, de amíg a Compass és a Patriot sötétszürke üléseket kap, addig a Liberty (Európában Cherokee) Szürke/oliva kétszínű kárpittal rendelkezik, a Grand Cherokee és a Wrangler a katonai kezdetekre legjobban utaló oliva színű bőrt kap.

Hangulatos az oliva bőr, a márka katonai kezdetére utal Hangulatos az oliva bőr, a márka katonai kezdetére utal

Modelltől függően 17, 18 vagy 20 colos felniken gördülnek az autók, közös vonás még, hogy a rádió kijelzőjén bekapcsoláskor a 70 éves születésnapi széria logója látható. Műszakilag nincs semmi újdonság a jubileumi Jeepekben.