A MÁV Zrt. szervezésében négytengelyes vasúti személykocsikat és egy muzeális értékű vágánykocsit emeltek teherautókra, és szállítottak el a kisvasút vontatási telephelyéről csütörtökön. Egy keskeny nyomközű vasúti kocsi a még működő balatonfenyvesi gazdasági kisvasúton, kettő a budapesti hűvösvölgyi Gyermekvasútnál szolgál majd. A különös történetű, személyautóból vágánykocsivá alakított autómatuzsálemet a Vasúttörténeti Alapítvány kapta meg további megőrzésre a MÁV-tól.

– Vállaltuk, hogy ezt a maga nemében egyedülálló közlekedési ritkaságot az alapítvány szentesi gépészeti gyűjteményében tároljuk és műszaki emlékként megőrizzük, állagáról gondoskodunk – mondta el a Petőfi Népének Nagy József, az alapítvány kuratóriumi titkára. – A sínautó sürgős felújításra szorul külsőleg is, motorikusan is, mivel több mint tíz éve üzemképtelen állapotban állt a kecskeméti keskeny nyomtávú kisvasút fűtőházának udvarán.

>>> TOVÁBB >>>

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!