Rendhagyó módon készül a görög szuperautó, Dimitris Korres már jó ideje dolgozik a különleges autóján, amelynek elsősorban a különleges felfüggesztését készítette el. Körben független kerékfelfüggesztés, több mint fél méteres rugóutak – nemcsak aszfalton érzi magát otthon az alkotás.

Alaphelyzetben 1220 mm-es a Korres Project 4 magassága, de ezt gombnyomásra 40 centivel (!) meg lehet növelni, amivel bizony már a terepjárók mezőnyéből is kitűnik az autó. Mindössze 3,92 méter a karosszéria hossza, a szélesség azonban már 1,96 méter, a 2,56 méteres tengelytávolság.

Nagyjából 1,6 tonna a tömeg, de nem spórolnak az erőforrással, amely egy Z06-os Corvette-ből származó, 7,0 literes lökettérfogatú V8-as több mint 500 lóerővel – pár lóerőt fel kellett áldozni az egyedi kipufogórendszer miatt. Panaszkodni így sem kell, a 100 km/órás tempót 3,8 másodperc alatt éri el aszfalton a Korres Project 4, végsebessége 300 km/óra. Nem csak a terepjárók között kiemelkedő ez a tudás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!