1953-ban a Jaguar akkori főtesztelője, Norman Dewis sebességi világrekordot állított fel egy módosított XK120-assal a belgiumi Jabbeke közelében, amikor a repülőrajtos mérföldön 277,4 km/órás sebességet ért el.

Erre az eseményre emlékezik most a Jaguar, leginkább azért, mert most a megfelelő autó is megvan hozzá. Egy Jaguar F-Type V8S volt a gép, pilótának meg az 1988-ban Le Mans-i győzelmet szerző Andy Wallace-t szerezték meg. A helyi hatóságok és a rendőrség segítségével lezárták ugyanazt az útszakaszt, mint akkor, és most a szériaautóval 288 km/órás sebességet sikerült ugyanott elérni.

A Genfi Autószalonon is kiállítják a jabbekei sprintert, ezen kívül egy másik autó is lábon tette meg a távolságot a gyárból a kiállításig: a 835 km-es távon azzal a 495 lóerős V8S-sel 7,9 l/100 km-es fogyasztást értek el. Áprilisban indul a Jaguar új sportkocsijának forgalmazása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!