Elkészült az olasz Studiotorino műhely átépített Porsche kupéja, a Moncenisio nevű alkotás, ami annyiból nem is olyan különleges, hogy erősen hasonlít a csapat által 2006-ban prezentált RK Coupé-hoz.

Az újdonság a nevét a világ első hegyi felfutó versenyéről kapta, amelyet 1902-ben rendeztek az olasz Moncenisio városa volt a cél. A Porsche Cayman S átépítésével létrejött kupé műszaki tartalmát nem bolygatják meg az olaszok (az RK Coupénál a Ruf segítségét vették igénybe), a legtöbb erőfeszítést a karosszéria átalakítására fordítják, és némileg az utasteret is módosítják.

A képeken látható példány a prototípus, amelyet tesztelhetnek majd a reménybeli ügyfelek, mielőtt leadják a rendelést az autójukra – összesen 19 ügyfélautót készítenek. Továbbra is a Porsche Type 904-es ihlette az átalakítást, a vételár jelen esetben adók és különleges kívánságok teljesítése nélkül 145 000 euró a Studiotorino Moncenisio ára, miközben az eredeti Porsche ára (adók nélkül) 51 385 euró. Kérdés, megéri-e a felár annak ismeretében, hogy a gyár által nemrég prezentált Cayman GTS Németországban már nagyjából 72 ezer eurótól hazavihető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!