A legújabb divatnak megfelelően nem egyszerűen hibrid, hanem hálózatról tölthető hibrid hajtást kapott a Skoda Genfben bemutatkozó, és a nagy méretű szabadidő-autót megelőlegező Vision S tanulmánya. Valamivel muszáj kompenzálni, hogy a 4,7 méter hosszú, hatalmas méretű és tömegű autóba csak 1,4 literes motort szereltek.

A benzinmotor teljesítménye 156 LE/250 Nm, ezen kívül még egy 54 LE/220 Nm csúcsteljesítményű villanymotor hajt be a 6 fokozatú DSG váltóba, amely aztán az első kerekek felé továbbítja a nyomatékot. Az összkerékhajtás virtuális, azaz a hátsó tengelyen egy 115 LE/270 Nm csúcsteljesítményű villanymotor hajt az igényeknek megfelelően, a számítógép akár képes „összezárni” a tengelyeket, azaz mind a négy kerék azonos erővel és fordulatszámmal foroghat. Akkumulátorról egyébként egy feltöltéssel legfeljebb 50 km-es távolságra jut el a Vision S, amely 7,4 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, és legfeljebb 200 km/h-val száguldhat. A teljes hatótávolság ideális körülmények között 1000 km lehet, a szabványos átlagfogyasztás nagyon is elméleti 1,9 l/100 km.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!