Túlságosan is jól sikerült konstrukció volt az első Nissan Qashqai ahhoz, hogy azt egyszerűen veszni hagyják egy modellváltással, és a kínai partner, a Dongfeng konszern szívesen vette az autót. Persze azt azért kikötötték a japánok, hogy teljesen át kell alakítani a megjelenést, és ezúttal valahogy megállták a kínai tervezők, hogy valami borzasztóan sárkányos megjelenést rajzoljanak.

Az idő előtt napvilágot látott sajtófotókon a Fengsheng márka D29-es típusát láthatjuk, amely hivatalosan majd a Pekingi Autószalonon mutatkozik be. Meglepően visszafogott a króm-díszítés, és egyébként is jól eltalálták az arányokat. Műszakilag annyi újdonság lesz, hogy amíg Nissanként 1,6 és 1,8 literes szívómotorokkal kínálták a Qashqait, a Fengsheng D29-est saját fejlesztésű 1,6 literes turbómotorral adják majd, ennek ellenére a hírek szerint olcsóbb lesz majd az eredetinél. A második generációs Qashqaihoz képest meg vagy negyedével lesz olcsóbb az álruhás kínai.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!