A Sanghaji Autószalonon mutatkozott be a Carat 65 Bentley Mulsanne, a névben szereplő szám arra utal, mekkora toldást építettek a karosszériába a B oszlop magasságában. Ezen felül még páncélozták is a karosszériát.

Utóbbiról csak annyit árultak el hivatalosan, hogy a jelenlegi legmagasabb, B7-es kategóriának megfelelő védelmet nyújt, ami 15 kg TNT robbanóerejének felel meg. Nem közöltek pontos adatot, de egy ekkora karosszéria esetén ez vagy 1,5 tonna extra tömeget jelent, azonban még ez se megerőltető a gyári állapotában meghagyott, 6,8 literes V8-asnak, hiszen az 513 lóerőt és 1020 Nm-t tud. A fékeket azért nagyobb teljesítményűre cserélték…

A hátul utazónak egyébként nem csak az extra lábtér jelenti a változást, hiszen még a gyárinál is komolyabb tudású multimédiás rendszert kapott, internet-hozzáféréssel. Nem spóroltak a bőrrel és a valódi fa betétekkel sem.

A Carat 65 Bentley Mulsanne megrendelőjének egyébként jó vastag pénztárcával kell rendelkeznie, hiszen a kiállított autóhoz hasonló műszaki-kényelmi tartalmú kocsi vételára 15,8 millió jüan, 584 millió forint – itt azért érdemes megjegyezni, hogy a luxusadó miatt egy normál gyári Mulsanne-ért is 9,28 millió jüant, 343 millió forintot kell fizetni Kínában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!