Ha másra nem is jó az olasz Zagato műhely munkája, legalább fel lehet ismerni az általuk módosított megjelenésű Vanquish-t az egyen-formájú sportkocsik között. Most pedig fogták a legutóbbi kupét, és elkészítették annak vászontetős változatát.

Ahogy a kupéból, úgy az Aston Martin Vanquish Volante by Zagato nevű kabrióból is egy 99 darabos szériát készítenek majd. Eredetileg egyébként nem tervezték a nyitott változat elkészítését, azt követően döntötték el a megvalósítást, hogy szó szerint pár nap alatt elkapkodták mind a 99 kupét – várhatóan a roadster is hasonlóan gyorsan elmegy.

Egy-egy példányért félmillió fontot kell majd fizetni ha nincsenek különösebb igényei a vásárlónak, a sorozatgyártásra majd csak 2017-ben, a kupék elkészítése után kerül sor. A szabadabb lélegzést biztosító kipufogórendszer miatt 600 lóerő a 6,0 literes V12-es teljesítménye, ami 3,7 másodperces 0-96 km/h sprintet tesz lehetővé.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!