40 900 euró, azaz 12,6 millió Ft igazán nem nagy pénz egy 2012-ben gyártott, mindössze 5 km-es futásteljesítménnyel rendelkező McLaren MP4-12C típusú sportkocsiért, hiszen az Európában is forgalomba helyezhető példányok úgy 125 000 euró (38,7 millió Ft) magasságában kezdődnek – több tízezer kilométeres futással.

Igazából csak egy hiányossága van a francia Charles Ponzi Ferrari márkakereskedő által eladásra kínált autónak, mégpedig maga a karosszéria. Tulajdonképpen a karbon utascellát, az első-hátsó alumínium gyűrődőzónát, a felfüggesztéseket, a motort és a váltót kapja meg az ember ennyi pénzért, mindössze egy vezetőüléssel és egy kormánnyal – utóbbiak is valószínűleg csak a tologatás közbeni manőverezés megkönnyítésére kerültek beszerelésre.

Noha ott a 600 lóerős, 3,8 literes V8-as biturbó és a 7 fokozatú, dupla kuplungos váltó a fedélzeten, valószínűleg nem autóként, hanem műtárgyként kell tekintenünk erre a McLaren MP4-12C-re. Nagyon jól megfigyelhető rajta a brit sportkocsi technikája, bármelyik autószalonnak – persze nem egy Ferrari márkakereskedésnek – a dísze lehet. Persze azt se lehet kizárni, hogy valaki innen pótolja sérült autójának alkatrészeit…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!