A krajovai Ford gyárban legördült a gyártósorról az 1 milliomodik új Puma – egy ST-Line modell Desert Island Blue fényezéssel, 155 lóerős EcoBoost Hybrid hajtással -, az ünnepi videót az M-Sport Ford World Rally Team (WRT) pilótája, Adrien Fourmaux tette emlékezetessé az új raliautójának volánja mögött. Az M-Sport Ford Puma Rally1 eddig csak prototípusként jelent meg a 2021 Goodwood Festival of Speed nézői előtt, látványosan megüzenve, hogy a Ford nagy erőkkel készül színre lépni az elektromos hajtásláncú autók világszintű versenyein, és ennek első epizódjaként 2022 januárjában rajthoz áll a FIA Rally Világbajnokság (WRC) szezonnyitó futamán, a Monte Carlo Rallyn.

A Chrome Productions három napon át, 40 fős stábbal forgatta le a “Ford Puma Hybrid Rally1 ajtóstul ront be a buliba” című akciódús filmet, amelyben az M-Sport Ford Puma Rally1 életre kel egy villámokkal tarkított elektromos viharban, majd lenyűgöző iramban száguld végig a Krajova üzemen. Az autót az M-Sport Ford WRT pilótája, Adrien Fourmaux vezette egy sor rámpán és emelvényen keresztül, amiket a Ford mérnökei helyeztek el a gyárcsarnokban. A Ford munkatársai a film kedvéért az összeszerelő robotokat is átprogramozták, hogy a forgatókönyvnek megfelelően mozogjanak. A videó minden szereplője a Ford munkatársa volt, és a figyelmes nézők a jelenetekben elrejtett apró poénokat és utalásokat is kiszúrhatják.

Az új M-Sport Ford Puma Rally1 lesz az utódja a legendás Ford Fiesta WRC-nek, ami 2017-es színre lépése óta három bajnoki címet is szerzett a versenysorozatban. A Ford első hibrid versenyautójának új generációs hibrid hajtáslánca a fékezés és egyenletes haladás közben egyébként veszendőbe menő mozgási energiát elektromos árammá alakítja, amit a 3,9 kWh kapacitású akkumulátor tárol, hogy szükség esetén egy elektromotor extra teljesítménnyel támogassa a már több bajnokságon érmet szerző 1,6 literes EcoBoost benzines turbómotort. Versenykörülmények közt az elektromos rásegítés több alkalommal is három másodpercen át tartó, 100 kW-ra rúgó teljesítménylöketet jelent.

Az M-Sport Ford Puma Rally1 elektromos hajtáslánca emellett azt is szolgálja majd, hogy a versenyautó kizárólag a villanymotor erejével haladjon át a falvakon, városokon, a szervizállomásokon és az egyes versenyszakaszok között. Az akkumulátor a kijelölt szervizpontokon külső áramforrásról is feltölthető, méghozzá alig 25 perc alatt. A 95 kg súlyú, folyadék- és levegőhűtésű akkucsomagot golyóálló szilárdságú burkolat védi a felverődő kövektől, a g-erőktől és egy esetleges baleset során fellépő erőhatásoktól.