A Hyphen Hyphen elnevezésű zenekarral közösen készítették el a Citroën mérnökei az új SpaceTourer kisteherautó személyautó-változatának alapján a Hyphen nevű tanulmányt. A szabadidő-autós megjelenés mellett a megszokást vagy megszökést igénylő színválasztás jellemzi az átalakítást.

Amíg kívülről nézve még legyint az ember a halványzöld-narancs színátmenetes fólia-dekoron, legalább van valami, ami a sablonos SUV-elemek mellett magára vonzza a tekinteteket. Öt darab pánttal növelik a 19 colos felnikre húzott abroncsok kapaszkodóképességét, plussz még ott van a Dangel cég által készített összkerékhajtás is, ami később választható lesz az utcai autóknál is. A hatalmas tengelytávolság mellett azonban hamarabb akad fenn az autó, minthogy szükség lenne az extra tapadásra…

Az utastérben már narancs-türkiz páros ingerli a látóidegeket, minden egyes ülőhely egyedi: az alsó rész „víz zöld” Nappa bőrből készült, narancssárga szegélyvarrással, míg a felső rész anyaga szövet, ez utóbbi az, aminek megjelenése ülésenként eltérő. Aki képes túltenni magát a vizuális sokkon, az vastag gyapjúszőnyeg padlóburkolatot talál itt, egyébként a színválasztással módosították a széria-belsőt. A motor a 2,0 literes, 150 lóerős BlueHDi dízel, amihez 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltó csatlakozik. A Genfi Autószalonon a Hyphen Hyphen zenekar közreműködésével leplezik le a Citroën SpaceTrourer Hyphen tanulmányt.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!