A meglévő jegyek segítségével alkottak sportosabb Skoda megjelenést A meglévő jegyek segítségével alkottak sportosabb Skoda megjelenést

Egészen mostanáig azzal különböztette meg a Skoda kompakt autóját a sajátjától a Volkswagen, hogy hatalmas csomagtartóval lényegében az egy számmal nagyobb vetélytársak ellen pozícionálta az Octaviát. A Genfben leleplezésre kerülő VisionD esetén közvetlenül a Golfot célozzák.

Elérkezett tehát az az időpont, amikor a Skoda márka már annyira megtalálta a helyét az európai autópiacon, hogy immár nem kell házon belüli kannibalizálástól tartani. A következő generációs kompakt autó ennek megfelelően már a vásárlók túlnyomó részének jobban tetsző (Nyugat-Európában sokkal nehezebb a parkolás, mint mifelénk) rövid, ötajtós karosszériának örülhet majd, de valószínűleg nem feledkeznek majd meg azokról sem, akik pont a hatalmas raktér miatt választották az Octaviát.

A színektől eltekintve akár széria-belső is lehetne A színektől eltekintve akár széria-belső is lehetne

A VisionD karosszériájának másik újdonsága a formavilág, amely már a csehek jövőbeli összes termékének jellemzője lesz. A mostani karakterjegyeket megtartva igyekeztek még atletikusabb megjelenést adni az autónak, ami a hatalmas felnik miatt sikerült is. Kérdés, a sorozatgyártású, túlzásoktól mentes autó hogyan fog kinézni?

Normális hosszúságú és csomagterű kompakt autó a VisionD Normális hosszúságú és csomagterű kompakt autó a VisionD