Nem is olyan rég hírt adtunk arról, hogy a Mitsubishi Thaiföldön külön autógyárat épít az új kisautójának, amelyet Global Small Concept néven, azaz globális kisautóként emlegettek. Akkor ezen kívül még két, meglehetősen szabad kézzel készített vázlatot is közöltek az autóról, érdemi információkat Genfben közölnek majd az autóról.

Az európai autós seregszemlén kiállítják a kész tanulmányt, amelyről most még csak annyit árultak el, hogy ez az autó, aminek a sorozatgyártása 2012 márciusában megkezdődik majd Thailföldön. Azonban ez senkit ne vezessen félre, a képeken a Colt utóda látható. Ez legkésőbb akkor lesz világos mindenki számára, amikor le van írva a sajtóközleményben, hogy az 1,0 és 1,2 literes lökettérfogatú benzinmotorokkal szerelt autóval az európai mérési ciklus szerint 90 és 100 g/km közötti CO2-kibocsájtást szeretnének elérni.

Genfben a Mitsubishi kiállítja a Colt-utód Global Small Conceptet Genfben a Mitsubishi kiállítja a Colt-utód Global Small Conceptet

Ennek érdekében motorleállító rendszert, fékenergia-visszatáplálást is kap az autó, a felár ellenében választható fokozatmentes automatikus váltó is új fejlesztés. Még a legapróbb alkatrészeknél is figyeltek arra, hogy a lehető legkönnyebb legyen annak tömege, azaz még az eddiginél is könnyebb lehet majd az új Colt. Az európai gyártással és magával az autóval kapcsolatban további információk majd Genfben lesznek.