Pár hónappal az Alfa Romeo Giulia és Stelvio páros megújulását követően azok forró változatai, a Quadrifoglio modellek is frissülnek. A várakozásra nagyon jó oka volt a gyárnak, megvárták annak a 100. évfordulóját, hogy először került szerencsét hozó négylevelű lóhere – olaszul quadrifoglio – egy Alfa Romeo-ra, Ugo Sivocci pedig rögtön meg is nyerte a Targa Florio versenyt.

Ebből az alkalomból piacra is dobják az egyenként 100 példányra limitált Giulia és Stelvio Quadrifoglio 100° Anniversario szériát, amelyek LED-mátrix fényszórókat, digitális műszeregységet és egyedi jelvényeket kapnak. A 2,9 literes V6-os biturbó teljesítménye 10 lóerővel több a korábbinál, tehát 520 lóerő hajt, a hátsó tengelyre pedig mechanikus önzáró differenciálmű kerül, amelyet az 540 lóerős GTA és GTAm modelleknél szerzett tapasztalatok alapján készítenek.

A motorháztetőt, a küszöbburkolatokat, a légterelőt és a kardántengelyt karbonból készítik, az első lökhárító alsó részére aktív karbon légterelő kerül, és természetesen az Akrapovic kipufogórendszer is része a csomagnak.

Az Alfa Romeo Giulia és Stelvio Quadrifoglio 100° Anniversario szériák megkapják az új LED-mátrix fényszórókat, az egyedi megjelenés az arany féknyergekre és az első sárvédőkre helyezett arany jelvényekre, a látható karbon hűtőrácsra és külső tükörházakra korlátozódik. A limitált széria Rosso Etna, Verde Montreal és Nero Vulcano színben választható. Az utastérben a fekete bőr/Alcantara kárpitot arany díszvarrással látják el, a műszerfal karbon betéteket kap.