Némi magyar vonatkozása is van a francia Pariss nevű cégnek, hiszen a cégalapító Damien Biro a golyóstoll és sok egyéb más feltalálójának, Bíró Lászlónak a leszármazottja. A cég jövőre szeretné piacra dobni elektromos roadsterét – ezen a néven, mármint számon volt kiállítva a sorozatgyártás előtti utolsó prototípus a Frankfurti Autószalonon.

Ránézésre a legnagyobb újdonság az, hogy milyen kicsi a Pariss 2014. A hossza mindössze 3,8 méter és elég alacsony építésű. Sikerült a tömeget 800 kg alatt tartani, miközben az első- és hátsó tengelyt hajtó két darab elektromotor csúcsteljesítménye 218 lóerő – a legfőbb cél a sportos viselkedés volt, aminek 3,9 másodpercig tartó 100-as sprint az eredménye. Rövid ideig 200 km/órás tempóval is képes száguldani a műanyag karosszériás csöppség.

A Pariss azt ígéri, normál konnektorról 5 óra alatt lehet a teljesen lemerült telepet újra feltölteni, amivel nagyjából 200 kilométeres hatótávolságot lehet elérni. Dolgoznak egyébként a hatótávnövelővel ellátott változaton, utóbbi ára még nem ismert, az akkumulátoros 2014 közel 70 000 eurós áron lesz majd megvásárolható, már jövőre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!