A TomTom navigáció-gyár az Európai Bizottságtól kérte meg arra, vizsgálják mg alaposan azt a francia jogszabályt, amelynek értelmében azokat az autósokat 1500 eurós büntetéssel sújtják, akinek a navigációja előrejelzi a telepített sebességmérő készülékeket.

Franciaországban ugyanis nem csak az aktív jelzőkészülékek, pláne zavarók használata tiltott a legújabb jogszabályok szerint, hanem a passzív megoldásoké is. Ráadásul nem is kell bekapcsolva lennie ennek a funkciónak, elég, ha a készülék az autóban van, és az be van kapcsolva, már akkor is kiszabhatják az elrettentő erejű, 446 000 forintos büntetést. Ez leginkább azokat a turistákat érintheti érzékenyen, akik az otthonról vitt navigációjukkal közlekednek a számukra ismeretlen országban. A TomTom már elkészített egy frissítést a készülékeihez, amely nem egyszerűen kikapcsolja, hanem eltávolítja a készülékről a traffipax-előrejelző funkciót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!