Többé nincs magnókazettát lehjátszani képes autó az Egyesült Államokban Többé nincs magnókazettát lehjátszani képes autó az Egyesült Államokban

Először a magnókazettától vesznek érzékeny búcsút az Egyesült Államokban, elkészült az utolsó, gyári beszerelésre szánt fejegység, amelyben megtalálható az ilyen lejátszó. A Phillips által kitalált média lejátszására alkalmas készülés először 1963-ban került bele egy autóba, de igazából a hetvenes években kezdődött a térhódítása.

Az Egyesült Államokban utolsóként a Lexus SC430-ashoz volt elérhető olyan fejegység, amelynek segítségével magnókazettát is lehetett hallgatni az autóban. Kiskereskedelmi forgalomban még kaphatóak ilyen készülékek, de egyik gyártó kínálatában se találunk ilyet hivatalosan.

Hatvanhárom év után búcsút mond a karburátornak a Nascar. Jövőre már McLaren benzinbefecskendezéssel küzdenek a pilóták Hatvanhárom év után búcsút mond a karburátornak a Nascar. Jövőre már McLaren benzinbefecskendezéssel küzdenek a pilóták

Ennél még nagyobb változást jelent az USA-ban, hogy a 2012-es szezonban a Nascar versenyautók immár benzinbefecskendezéssel működnek majd. Igen, az 1948-ban életre hívott sportágban egészen mostanáig karburátorokat használtak. A váltás oka: csökkenteni akarják a verseny által jelentett környezeti terhelést, és így lehet azt a legegyszerűbben megoldani. A Nascar versenyautókban egységes benzinbefecskendezés lesz, amelyet a brit McLaren szállít majd a csapatoknak.