Nem akar bezavarni az Alpine márka feltámasztásába a Renault, ezért a Trezor nevű alkotás nem kőkemény sportkocsi, hanem túraautó. A megfelelő haladásról a konszernen belül jelenleg elérhető legbrutálisabb villanymotoros hajtás gondoskodik, amit egyenesen a Formula E versenyautóból emeltek át: a 350 lóerő csúcsteljesítményű motorral kevesebb, mint 4 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-s sebességre a kupé.
trezor2
A karosszéria bal oldalára, ahol egyébként az üzemanyag-betöltő nyílást szokták elhelyezni, egy, az akkumulátor töltöttségi szintjét mutató műszert helyeztek el. A kocsi elején hatszögletű nyílásokat vágtak, amelyeket egyenként vezérelve tudja variálni a vezérlőelektronika a beáramló levegő mennyiségét, amivel a két itt elhelyezett akkumulátor-telep gazdálkodik, ezen kívül még csomagtér van a Trezor orrában. Szintén játékos formai megoldás, hogy a hátsó lámpákban LED-ekkel megvilágított üvegszálakat alkalmaznak, amelyek például erős fékezésnél mozognak, animáció hatását keltve.
trezor3
Beismerte a Renault, hogy manapság nem valami jó autóbelsőket készít, hiszen a Trezor nevű tanulmányautóval kapcsolatban leírják, hogy a márka javuló kifinomultságú utasterét vetíti előre; nem spóroltak a vörös bőrrel és a valódi fa betétekkel. Karcsúbb a forma, jobb a hálózati kapcsolódás – ennek örülhetnek majd a jövőbeli Renault-k vásárlói. A különleges sportos vezethetőségről biztosan le kell majd mondaniuk, hiszen utcai autóban nem lehet reprodukálni a talajtól mindössze 25 cm-es magasságban lévő tömegközéppontot – a saját tömeg 1600 kg. A karosszéria karbon utascella köré épül, amelyhez elöl-hátul acélból készített segédvázak csatlakoznak.
trezor4
Semleges, Sport és Autonóm üzemmód közül választhat a sofőr, azaz teljesen lemondhat a vezetés élményéről a Renault Trezor esetén, utóbbi esetben a függőleges szárakból álló kormánykerék széjjelcsúszik, hogy a sofőrt ne akadályozza a műszeregységből tévékijelzővé avanzsáló monitor figyelésében.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!