Az elmúlt napokban ismét több elképesztő eset történt, mikor forgalommal szemben hajtottak felelőtlen sofőrök, nem is akárhol, hanem a forgalmas M3-as autópályán és M0-ás autóúton, veszélybe sodorva ezzel saját magukat és a többi közlekedőt is – tájékoztatott a Magyar Közút.

Július 16-án, pénteken az M0-ás autóúton, 17-én, szombaton délután pedig az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán döntött úgy ismeretlen okból egy-egy sofőr, hogy nem megfelelő számukra a szabályos menetirány. A közösségi oldalakon megjelent információk szerint az M0-áson a sofőr a középső sávban haladva állóra fékezett, majd megfordult az autóút kellős közepén és úgy haladt tovább. Az M3-ason szembehajtó sofőr pedig legalább 4-5 kilométeren keresztül haladt a forgalommal szemben.

A megdöbbentő húzásokat a Magyar Közút kamerái rögzítették:

Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a Magyar Közút szakemberei nem győzik hangsúlyozni, mennyire életveszélyesek ezek a manőverek.

A társaság az ilyen esetek elkerüléséért indított már korábban is kampányt „Tartsd az irányt” címmel. Ezen a linken további információk is elérhetőek a kampányról, hogy mit tesz a Magyar Közút és mit tehetnek a közlekedők az incidensek megelőzése és kezelése érdekében.

A legfontosabb, ha eltévesztünk egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljunk vagy tolassunk vissza! Álljunk meg egy pihenőhelyen és tekintsük át a lehetséges útvonalat, figyeljük a közúti jelzéseket, útirányjelző táblákat! Az optimális útvonal megtervezéséhez pedig kérhetünk segítséget az Útinformtól is a www.utinform.hu oldalon vagy a 06-1-336-2400 telefonszámon.