Amíg a Logan és a Sandero megújulásának egyik fontos újdonsága volt az 1,0 literes alapmotor, a nagyobb méretű, és jellemzően nagyobb terheléssel használt Dokker és Lodgy típusoknál nem változik a motorkínálat, tehát továbbra is a 102 lóerős 1,6-os az alap, a 115 lóerős 1,2-es turbó a feláras benzines, az 1,5-ös dízel pedig 75, 90 vagy 109 lóerős teljesítménnyel kérhető.
dacia2
Kívülről az új mintájú hűtőrács árulkodik a 2017-es modellről, illetve a Lodgynál áttervezték a csomagtérfedelet is, ahol immár egy krómcsík fut keresztbe. Belül történtek a jelentősebb változások, itt is megjelent az új, négy küllős kormánykerék, új formájúak a szellőzőnyílások, a Media NAV fejegység megléte esetén tolatókamera is rendelhető.
dacia3
A Stepway változatok új első lökhárítót kaptak, a 16 colos könnyűfém felnik megegyeznek azzal, amit a Sandero Stepway is kap, felár ellenében esztergált felületű kerék is elérhető. A terepes külsőhöz jár még egy könyöklő a vezetőnek, automata vezetőoldali ablakemelő, az első üléstámlákra pedig lehajtható asztalkák kerülnek. Franciaországban már rendelhetőek a friss Dokker és Lodgy modellek, és áprilisban kapják meg autóikat a leggyorsabb vásárlók.

dacia4

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!