Teljesen átalakítja névadási rendszerét az Infiniti márka, a 2014-es modellévtől kezdve, tehát augusztustól már az új logika szerint lehet majd megtalálni az autókat a kereskedésekben.

Azt találták ki a japánok, hogy a személyautókat Q betűvel és kétjegyű számmal jelölik, a szabadidő-autók és terepjárók QX betűket és szintén egy kétjegyű számot kapnak. Utóbbiak a méretet és a karosszériatípust is jelölik, az M sorozatból Q70-es lesz, a G sorozat kupéja és kabriója Q60 néven folytatja pályafutását, a G szedán Detroitban bemutatkozó utóda Q50 néven jelenik meg. Az SUV-k esetén a QX-ből QX80 lesz, a mifelénk is forgalmazott FX QX70-ként, a JX QX60-ként, az EX pedig QX50-ként folytatja.

Szintén az Infiniti márkához kapcsolódó hír, hogy végre megszületett a döntés, a 2011-es Etherea tanulmány által előrejelzett kisebb méretű, kifejezetten az európai piac számára készülő személyautót a Nissan angliai Sunderlandben található gyárában fogják készíteni, a tervek szerint 2015-ben indul a sorozatgyártás, évi 60 000 autós kapacitással. Ennek ellenére még mindig azt mondják, hogy a Mercedes új, elsőkerékhajtású padlólemezére épül a talán Q30 névre hallgató típus, amely a Mercedes A- és B-osztály motorjait/technikáját használja majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért