A Dodge (mifelénk Mercedes) Sprintert a Fiat Ducatóból készített Ram Promasterrel helyettesítik Észak-Amerikában, és egy kicsit módosították a konstrukciót az ottani vásárlói igényeknek megfelelően.

Első és legfontosabb változás, hogy kapott egy benzinmotort az autó, ráadásul rögtön az aktuális, 3,6 literes V6-ost, 280 lóerős teljesítménnyel – hatfokozatú automatikus váltó csatlakozik ehhez az erőforráshoz. Felár ellenében lehet majd választani a 3,0 literes, 4 hengeres turbódízelt 174 lóerővel. Ez a motor csak hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval létezik. Mindegyikhez Brembo fékrendszert adnak.

Ezen kívül még az említhető változásként, hogy nincs válaszfal az utas- és raktér között, a közlekedés megkönnyítése érdekében forgatható ülések is kérhetők, illetve a kétszemélyes anyósülés feláras. Egyébként 13 zárt karosszériával (3 tengelytáv, 2 magasság, 4 hossz) illetve járóképes alvázként lehet megvásárolni a teherautót. A Ram Promaster vételárát és a forgalmazás kezdetét még nem árulták el, de azt igen, hogy az autót a mexikói Saltillo városában készítik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!