A klisé szerint a kaliforniai szörfösök régi, fa karosszériás kombikat használnak, de a Fiat észak-amerikai forgalmazója egy feleakkora autó is bőven elég nekik, amit a Vans US Open of Surfing nevű rendezvényre készített Fiat 500L Vans tanulmány példáz.

A marcona megjelenés ellenére nem érdemes elhagyni a kocsival az aszfaltot, hiszen a szabadmagasság emelése ellenére továbbra is csak elsőkerékhajtású a Fiat 500L, a tengerpart homokjában nem jut messzire. Ködlámpák helyett kerek menetfények kerültek a fényezetlen fekete lökhárítóba, ami nem túl praktikus, cserébe a hivatalos megfogalmazás szerint kalandosabbá teszik a megjelenést.

Sötétkék-fehér-világoskék színek határozzák meg a külső-belső hangulatot, a tetőcsomagtartón két szörfdeszkának és némi kiegészítő felszerelésnek jut hely. A műszerfal fényezett paneljét matricákkal díszítették, az ülések kárpitja strapabíró vászonból készült. Mivel itt a megjelenés volt a lényeg, a 160 lóerős, 1,4 literes turbómotorhoz nem nyúltak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!