Újabb fordulójához érkezett a Volkswagen konszern irányításáért zajló háború, legnagyobb meglepetésre Ferdinand Piëch, az igazgatótanács elnöke és felesége, Ursula Piëch, az igazgatótanács tagja lemondott minden tisztségéről azt követően, hogy az igazgatótanács többi tagja az utóbbi hetek eseményei miatt megvonta a bizalmát a vezetőtől. Ideiglenes jelleggel Berthold Huber eddigi helyettes lesz a VW igazgatótanácsának elnöke, ő vezeti majd a május 4-én esedékes felügyelőbizottsági ülést és a május 5-én megrendezésre kerülő éves közgyűlést is.

A Deutsche Presse-Agentur értesülése szerint a braunschweigi repülőtéren rendkívüli jelleggel tartott megbeszélést a VW igazgatótanácsának hat tagú vezetése, a több órás tanácskozás végén jelentette be lemondását Ferdinand Piëch és felesége.

Sokan már arról cikkeznek, hogy ezzel vége a konszern vezetésében kirobbant hatalmi harcnak, amely során Piëch megvonta a bizalmát Martin Winterkorn-tól, majd az Igazgatótanács, Alsó-Szászország (20 %-os részaránnyal a második legnagyobb részvényes), a Porsche család és a dolgozók is támogatásukról biztosították utóbbit. Azonban a Piëch házaspár visszavonulásáról szóló sajtóközleményben az is ott szerepel, hogy a jövőbeli elnököt az igazgatótanács javaslata alapján választják majd meg a részvényesek érdekeinek megfelelően, és a VW-konszern legnagyobb tulajdonosa (több, mint 50 %) még mindig a Piëch és a Porsche család.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!