Nem egyszerűen a villanymotoros hajtásra való átállás jelenti a Bentley számára a fenntarthatóságot, de meg kell találni a módját annak is, hogy a luxus is megmaradjon. Mivel technikai okokból az akkumulátoros-elektromos modellekre még várni kell egy keveset, a márka jelenlegi legkevésbé környezetszennyező autójának, a plug-in hibrid hajtású Flying Spur limuzin alapján készítették el azt az autót, amellyel a jövő luxusát mutatják az ügyfeleknek.

Az utastérben használt tweed szövetet brit gyapjúból készítik, a nyílt pórusú Koa fabetétekhez 90%-kal kevesebb lakkot használnak, a három rétegben felvitt védőréteg mindössze 0,1 mm vastag. Persze bőven van bőrkárpit is, de az mind fenntartható forrásból származik, és ez egyébként különösen környezetbarát anyagnak számít, a Bentley gyári gyűjteményében például van egy 1955-ben készített első szériás Flying Spur, amelyben még mindig tökéletes állapotú a 66 évvel ezelőtt készített kárpit.

A formatervezők által összeválogatott külső- és belső hangulatokból állíthatja össze a Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean vásárlója a saját autóját, a küszöbburkolatokon és a C oszlopon vannak feliratok/jelvények. A hajtáshoz nem nyúlnak, az 544 LE/750 Nm rendszerteljesítményű, 2,9 literes V6-os biturbót használó hajtás 4,3 másodperces 0-100 km/óra sprintet tesz lehetővé.