Tavaly kezdte meg a működését Kazahsztán első autó-összeszerelő üzeme, ahol a Dél-Koreából érkezett építőkészletekből 500 autót készítettek. Idén átadják a prés- és hegesztőüzemet, no meg a fényezősort is, és megindulhat a tényleges sorozatgyártás. Nagy meglepetést nem okoz majd a Nomad néven itt készülő jármű, hiszen a Ssangyong Actyon Sports pickupról van szó, épp csak a márkajelzést cserélik le.

Ezen kívül még a kettővel ezelőtti Iveco Daily modernizált változatának sorozatgyártását is megkezdik hamarosan, ezeket kifejezetten a hivatalok számára készítik, teher- és személyszállító, valamint mentő- és tűzoltóautó kivitelben. Az Allur Auro által készített Nomad-ot viszont exportálni is fogják, a Kazahsztánnal határos országokban 19 000 dollárnak megfelelő helyi pénzért lehet majd megvásárolni az autót, amelyet csak egyféle, 2,3 literes négyhengeres benzinmotorral készítenek. A kostanai üzem bővítésével az idén 5000 autó legyártására képesek, de 2017-ben már évi 25 000 autót akarnak gyártani. A Ssangyong terepjárók mellett a rég leváltott Daewo Lanos van még a kínálatban, azt 9000 dollárnak megfelelő pénzért lehet megvásárolni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!