Nemrég alaposan felfrissítette Explorer típusát a Ford, a Chicagói Autószalonon pedig bemutatkozik a Police Interceptor, azaz rendőrségi változat is, amelyben új értelmet nyer az elektronikus védőpajzs fogalma.

Arról van szó, hogy az autóban egyébként is meglévő érzékelők álló autónál figyelik, nincs-e ember amögött. Ha hátulról közeledő személyt érzékel az elektronika, felhúzza az esetleg nyitott ablakot és aktiválja a központi zárat is. A járőrök dolgának megkönnyítése miatt az autó előrehaladás közben is képes megjeleníteni a tolatókamera képét, civil autókon ez biztonsági okokból nem lehetséges. Az ajtók egyébként a legtöbb kézifegyver lövedékei ellen védő betéteket rejtenek.

Nagy teherbírású felfüggesztést és a nagy igénybevételre felkészített fékrendszert is kap a Ford Explorer Police Interceptor, amely csak a hathengeres motorokkal rendelhető. A 3,7 literes szívó V6-os 304 lóerős, a 3,5 literes biturbó 365 lóerős, alapfelszerelés az összkerékhajtást és a 6 fokozatú automatikus váltó. Utóbbi elektronikus vezérlésébe annyiban nyúltak bele, hogy ha erős hossz- vagy keresztirányú gyorsítást, vagy netán magas féknyomást érzékel, akkor automatikusan Sport üzemmódba kapcsol át, mert jó eséllyel üldözésről van szó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!