Ausztráliában a Porsche mindent megtesz annak érdekében, hogy a tervezettnél két évvel korábban, már 2016-ban az évi 3000 darabos határ fölé növelje eladásait. Legutóbb például árat csökkentettek, nem is keveset, hiszen a legnagyobb vágás 36 000 dollárt, 7,9 millió forintot jelentett a Panamera esetén.

Mintegy 50 vásárló jelezte rosszallását a Porsche irányába, köztük volt olyan ügyfél, aki három nappal korábban fizette ki a teljes árat annál, hogy azt jelentős mértékben lecsökkentették, de korábbi vásárlók is mérgesek voltak az autójuk azonnali értékvesztése miatt (lízing esetén ez befolyásolhatja a végtörlesztést). A Porsche képviselője szerint készültek erre a jelenségre, 40 esetben minimális (anyagi jellegű) volt az ügy, 10 esetben van szó komolyabb eljárásról, de ezt nem kívánták részletezni. A német sportkocsi gyártó egyébként úgy számol, a lépés miatt nem lesznek kevésbé exkluzívak a termékei, épp csak annyi történt most, hogy az alapáron adott extrák számának növelése helyett azok értékét adják oda a vásárlóknak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!