Pár nappal a New Yorki Autószalonon esedékes bemutatót megelőzve egy napközbeni tévéműsorban leplezte le a Nissan a Murano harmadik generációját az Egyesült Államok közönségének. A Resonance tanulmány ismeretében nagy újdonságot nem látunk, hiszen alig tompítottak a megjelenésen a formatervezők.

A közvetlen elődhöz képest nagyobb lett a karosszéria, és legalábbis az észak-amerikai modell esetén a tömeget 59 kg-mal sikerült csökkenteni. Nem nyúltak a 3,5 literes benzines V6-oshoz, annak továbbra is 260 lóerő a teljesítménye, a fokozatmentes automatikus váltó széria, az összkerékhajtás továbbra is feláras extra. Az áramvonalasabb megjelenés (többek között igény szerint lezárható légbeömlők elöl) és némi belső motorikus változásnak köszönhetően ötödével csökken a szabványos fogyasztás, igaz, pontos értéket még nem közöltek.

Noha ehhez a modellhez is elérhető a körkamera, a mérnökök külön odafigyeltek arra, hogy csökkentsék az A oszlop tövének vastagságát, és a látómező javítása érdekében a külső tükröt is áthelyezték. Az első sajtófotókon látható fehér belső a csúcsmodell sajátja lesz, ebben már fűthető-hűthető első üléseket, 8 colos képátlójú érintőképernyőt találunk – utóbbinak hála 25-ről 10-re csökkent a középkonzol tájékán található kapcsolók száma. A mérnökök igyekeztek mindent úgy megtervezni, hogy ösztönös legyen a használat – általános tapasztalat, hogy az ügyfelek nem olvassák el a használati utasítást, hanem egyszerűen használni kezdik készülékeiket.

A nyitható üvegtető által szabaddá tett nyílás harmadával lett nagyobb, és nagyjából ez az egyedüli jó hír a szabad levegőn autózás szerelmeseinek, a meglehetősen szerény darabszámokat produkáló vászontetős Murano kabrió várhatóan utód nélkül szűnik meg. Az Egyesült Államokban 2014 végén kerül majd a kereskedésekbe a Nissan nagy méretű szabadidő-autója, az európai változat várhatóan a Párizsi Autószalonon debütál, és akkor már többet tudunk arról, milyen dízelmotorral szerelik majd az új generációt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!