A Mercedes C 63 AMG Edition 507 annyiban tér el a korábbi Black Seriestől, hogy ezúttal nem csak kupé, hanem négyajtós lépcsős hátú és kombi karosszériával is választható a nagy teljesítményű erőforrás.

A 6,2 literes V8-as szívómotornál lényegében azokat a változásokat hajtották végre, mint az SLS AMG GT esetén: kovácsolt dugattyúk, új hajtókarok, könnyebb főtengely. Mivel itt nincs annyi hely a kiegészítőknek (szívósor, kipufogó), mint a sportkocsiban, a teljesítmény „csak” 507 lóerő, ami azért még mindig érezhetően több a szériaautó 451 lóerejénél. Magától értetődően a fékrendszert is nagyobb teljesítményűre cserélik.

Az utastérben Alcantara kárpitozás, feketére fényezett betétek és az utas előtt elhelyezett „Edition 507” jelvény teszi különlegessé az élményt. A Genfi autószalonon mutatják be a Mercedes C 63 AMG Edition 507-est, amelynek az árát egyelőre nem árulták el, de azt igen, hogy abban benne lesz az AMG Driving Academy vezetéstechnikai tanfolyam díja is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!