Kedden dél körül szenvedett balesetet az összesen négy darab McLaren F1-ből álló konvoj egyik tagja, a sofőrt és az utasát helikopterrel szállították kórházba, nem ismert, mennyire súlyos sérüléseket szenvedtek, csak annyit tudunk, hogy stabil az állapotuk.

Saline di Volterra és Pomarance között történt a baleset, amelynek pontos körülményei nem ismertek, de könnyen lehet, hogy készült valami videófelvétel, hiszen négy darab McLaren F1-es haladt konvojban – az egyik autót Rowan Atkinson vezette, aki tapasztalt McLaren F1 sofőr, mégis szenvedett már balesetet.

A kérdéses autó az a 72-es alvázszámú példány, amely nemrég a McLaren Special Operations nevű részlegénél járt, ahol egy MP4-12C-vel közösen „Project 8” néven látták el őket piros-fehér dekorációval. Kérdéses, hogy megmenthető-e az autó, amely fejjel lefelé állt meg egy partoldalon, miután egy fának is nekiütközött, könnyen lehet, hogy a karbon váz is károsodott. Persze könnyen lehet, hogy ennek ellenére újragyártják majd az egész járművet, még legrosszabb esetben is bőven millió euró feletti összeg lehet a gazdasági totálkár határa.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!