A fiatalok felé próbál nyitni a Rolls-Royce márka, ami az esetükben már az ötvenes éveikben járó vásárlókat jelenti, ezért az egyedi megrendeléseket teljesítő Bespoke részlegen belül létrehoztak egy olyan csoportot, akik a jövőben kifejezetten a fiatal vásárlók igényeit próbálja teljesíteni. Első lépésként megalkották a Black Badge autókat, amelyek sportmodellként kerülnek a választékba.

A karosszéria átalakítása leginkább arra terjed ki, hogy befeketítették az egészet, ráadásul nem csak az egyébként fényezett alumínium karosszériaelemeket, de a hűtőrácsot, az annak tetején trónoló Emily szobrot és ahogy a névből is kiolvasható, magát a márkajelzés hátterét is. Ráadásul nem egyszerű fekete fényezésről beszélünk, több réteg festék és átlátszó fedőlakk kerül a karosszériára, és ezek között kézzel polírozzák az egyes rétegeket.

Különlegesek a felnik is, a középső fényes rész alumíniumból készül, a fekete perem azonban nem fényezés, hanem a szénszálerősítésű műanyag természetes színe. Az utastérben is komor a hangulat, a megszokottnál sötétebb a króm árnyalata, de azért itt legalább vannak színfoltok is, a Wraithnél kék, a Ghostnál lila árnyalatot választottak a bőrkárpitnál.

A légrugózást sportosabbra programozták, a nyolcfokozatú automatikus váltó jobban kihuzatja az egyes fokozatokat és hamarabb vált vissza, a kormánymű áttételezését közvetlenebbre vették. A 6,6 literes biturbó V12-eseket is átprogramozták, ami a Ghost esetén 600 LE/840 Nm-es  (+40 LE/60 Nm) csúcsteljesítményt eredményez, a Wraith esetén a lóerők száma nem gyarapodik (630), a maximális nyomaték azonban 870 Nm-re emelkedik. A biztonság kedvéért nagyobb teljesítményű fékek is járnak a Rolls-Royce Ghost és Wraith black Badge modellekhez, amelyek ára azért nem ismert, mert a Bespoke műhely alkotásait mindig az egyedi igényeknek megfelelően árazzák be.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!