Fehéroroszország baráti viszonyt ápol Kínával, nem is olyan rég katonai repülőkkel vittek Honqi limuzinokat parádézni, most pedig Alexander Lukasenko államfő arra utasította a köztisztviselői kart, hogy amikor hivatali autó vásárlásáról van szó, ne import autókat, hanem hazai gyártásút vásároljanak. Persze ez az utasítás rá és a magas rangú kormánytisztviselőkre nem vonatkozik…

Túlságosan sok választása nem lesz ezek után az ország tisztségviselőinek, hiszen egyedüli hazai személyautó-gyártóként a Minszki Autógyár és a Geely közös vállalkozásaként 2011-ben életre hívott BelGee nevű cég működik. Három autójuk van, az Emgrand EX7-es szabadidő-autó, az SC7-es kompakt limuzin és az LC-Cross nevű, szabadidő-autós körítésű mini. Nem azonnali hatállyal kell átülniük a fehérorosz gyártású kínai autókba a hivatalnokoknak, hanem a flotta természetes cseréjével párhuzamosan. A lépéstől azt is remélik, hogy nagyjából az autóbeszerzésre költött összeg felét megtakarítják azzal, hogy nem a most favorizált német típusokat választják majd a köztisztviselők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!