A Tourneo Courier nevű apró dobozautót már korábban megismerhettük, de a vele közös karosszériával készülő haszonjárműről, a Transit Courier-ről csak most adta közre az első fényképeket a gyár.

A mindössze 4,16 méter hosszú haszonjárművel elsősorban a városi szállítási feladatokat végző ügyfeleket akarják kiszolgálni, és mindezt úgy, hogy azok a legnagyobb kényelemben érezzék magukat. A személyautó összes extrája elérhető lesz a teherautóhoz is, tehát akár a SYNC kommunikációs fejegység is ott lehet a fedélzeten. Szintén felárat kell majd fizetni a második hátsó tolóajtóért.

Műszakilag se lesz eltérés, az1,5 és 1,6 (75 és 95 LE) literes dízelmotor mellet az 1,0 literes EcoBoost (100 LE) lesz választható. A megjelenésben a lemezelt hátsó rész mellett az jelenti a legnagyobb eltérést, hogy a Transit Courier orrát-farát fényezetlen fekete lökhárító vigyázza.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!