solaris2

A világszerte forgalmazott Elantra kompakt szedánnál fél számmal kisebb, de olcsóbb is a Solaris nevű Hyundai, amelyet kifejezetten az orosz piac igényeire készítettek. Az első generáció 2001-ben debütált és gyorsan a vásárlók kedvence lett, a most bemutatott második generáció műszaki alapja megegyezik a tavaly Kínában bemutatott Verna nevű típussal, de a megjelenés és a hangolás is egyedi a Solarisnál.
solaris3
A karosszéria hossza 4405 mm, a tengelytávolság 2600 mm (15 illetve 10 centivel rövidebb az Elantránál), a váz 52 %-a nagyszilárdságú acélból készül. Ahogy eddig, úgy ezután is 1,4 (100 LE) és 1,6 literes (123 LE) négyhengeres szívómotorral lehet majd megvásárolni az autót, mindkettőnél kérhető felár ellenében automatikus váltó. A Hyundai Solaris új generációja is Szentpéterváron készül, február végén indul a gyártósor. Az exportpiacokon Accent néven árulják majd, az Európai Unió területén nem tervezik a forgalmazását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!