Februárban már kiszivárgott a Ford Edge második generációjának egy fényképe, ehhez képest meglepő, hogy a gyár most csak tanulmányként előlegezte meg a második generációt – ami mi itt Európában várhatóan 2015-től kezdődően tudunk majd hivatalos forrásból megvásárolni.

Egyelőre a fényképeken kívül nincs sok információ az autóról, amelynek a stílusa nem nagyon változott – miért is, a tervezettnél sokkal jobban fogyott az első generáció is, tehát nagy baj nem lehet vele. Igazából annyi változás volt a tervezők hozzáállásában, hogy elsőre az Expolrer mellé kellett egy személyautósabb alternatívát készíteni, az újnál pedig az elsődleges szempont a könnyű használhatóság volt – és itt arra kell gondolni, hogy emberekkel és csomagokkal teletömik az autót.

Tele lesz mindenféle elektronikus segéddel az új Ford Edge, amely például önmagától képes lesz beparkolni magát a szűk helyekre, a sofőrnek nem kell a fedélzeten lennie, távirányítóval vezényelheti le a műveletet. A motorkínálatról még semmit nem mondtak, de várhatóan a 2,0 és 2,3 literes EcoBoost benzines turbómotor kerül az Edge orrába, illetve Európában még a 2,0 literes dízel lesz elérhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!