Az Autoweek weboldalán tették közre a Ford Mustang jövőre bemutatkozó új generációjának eddigi talán legjobb képeit, amelyen az újdonság orrát láthatjuk. Tessék jó alaposan megnézni, ezt már hivatalosan is forgalmazni fogják Európában.

Teljesen új, S550-es névre hallgató hátsókerékhajtású padlólemez adja az alapot, amelyre lényegében két Mustangot is elkészítenek a mérnökök. Európa számára elérhető lesz a 2,0 literes EcoBoost négyhengeres és a 3,5 literes, V6-os EcoBoost, és mifelénk alapfelszerelés lesz a független hátsó felfüggesztés. Az Egyesült Államokban várhatóan megtartják a mostani, 3,7 literes V6-os szívómotort alapváltozatnak, amely fölött a 3,5 literes V6-os EcoBoost és a Boss302-ből ismert 5,0 literes V8-as helyezkedik majd el – várhatóan csak utóbbihoz jár majd független hátsó felfüggesztés, a kisebbek merev hátsó híddal jönnek.

A típus 50 éves évfordulóján, 2014 április végén leplezik majd le az autót, és rögtön egy 1000 darabos születésnapi kiadással indítanak – a hírek szerint ennek a kedvéért 450 lóerőre növelik az 5,0 literes V8-as teljesítményét, és egyedi lesz a megjelenés is. A kupé és kabrió egyszerre mutatkozik be, a nagy teljesítményű Shelby modellek egy-két év késéssel várhatóak, Európába 2014 végén, 2015 elején érkezhet meg hivatalosan a Ford Mustang.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!