Szokás szerint április 1-én hírt adunk a magyar autógyárak közeljövőben várható újdonságairól, és a legnagyobb dobásra a Mercedestől számíthatunk. Az új CLA Shooting Brake-ből könnyen tudnak majd szabadidő-autós magasságú változatot készíteni, hiszen csak a vele közös padlólemezre épülő GLA-osztály alól kell alácsavarozni a felfüggesztést, de a hírek szerint nem állnak itt meg. Ahogy a G-osztálynál, úgy itt is elkészítik a portálhidas 4×4 a négyzeten változatot azok számára, akik tényleg terepezni akarnak majd a kocsival.

Az Audi gyárban alig győzik készíteni a lépcsős hátú A3 Sedanokat az észak-amerikai piac számára, ahol nagyon rákaptak a Győrben készített, arrafelé kisautónak számító prémiumszedánra. Azonban az USA-ban kifejezetten a városi fiatalok vásárolják ezt a típust, márpedig a vidéki vásárlók felé is nyitni szeretne az Audi, ezért készítik el a platós változatot. Egykor nagy divatja volt a személyautóból készített pickupoknak, és a hírek szerint többen is ilyennel készülnek piacra lépni – az Audi se akar lemaradni.

A Suzukitól annyiból nem számíthatunk újdonságra, hogy volt már egy nagyon hasonló autó a japánok kínálatában. Amikor még alvázas felépítésű volt a Vitara, akkor készítették el az X-90-es elnevezésű szabadidő-autó targát, amely két évtizeddel megelőzte a korát. Manapság egyre divatosabbak az SUV-kupék, így a feltámasztott X-90-es is sikerre számíthat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!