Még 2011 decemberében jelentette be a Fisker, hogy 239 darab akkumulátoros-elektromos Karma sportkocsit hív vissza az akkumulátorral való problémák miatt, azonban most kiderült, még több autóval van baj, újabb 19 példányra terjesztették ki a visszahívást, utóbbiak közül tízet már át is adtak tulajdonosaiknak.

A problémát egy, az akkumulátorcsomagon belül elhelyezett hűtőfolyadék-cső rögzítés okozhatja. Ha ezeket a kézzel történt összeszerelés során nem megfelelően helyezték el, akkor a külső borítás elmozdíthatja ezeket, a cső kidörzsölődhet, a kiszivárgó hűtőfolyadék meg rövidzárlatot, és így tüzet okozhat. A Fisker ingyen cseréli az akkumulátorokat az érintett autókban, addig is azonban arra kérik a tulajdonosokat, eszükbe ne jusson használni az autójukat, egy centit se menjenek velük, hanem hívják fel a márkakereskedőjüket, akik megszervezik a Karma tréleren történő szállítását. Az autógyár szerint kár/baleset még nem történt az akkumulátor miatt, de nemrég beszámoltunk egy tűzről, amelyben egy Fisker Karma is érintett volt, igaz, ott még nem zárult le a hivatalos vizsgálat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!