A tervek szerint a Hiriko 2014-ben kezdi el elektromos autópótlékának sorozatgyártását Baszkföldön, a gyár felépítése és a fejlesztés is európai uniós pénzekből történik. Korábban már megmutatták Brüsszelben az elnagyolt prototípust, most elkészültek a véglegesnek mondott autópótlékkal.

Ránézésre nem történt sok változás a januári állapotokhoz képest, épp csak reálisabbak lettek a részletek, úgymint rendes lámpákat kapott az autó, és végre már ismerjük a főbb számokat is. A Hiriko Lalai néven a kereskedésekbe kerülő kisautó különlegessége a változó hossz – menethelyzetben 2,6 méteres a karosszéria, parkoláshoz maga alá tudja húzni a hátsóját, ekkor elég neki 2 méter. Alaphelyzetben 12 500 eurós árat céloznak meg, de ebben az összegben még nincs tető és ajtók sem, arról nincs hír, az időjárás-független változat mennyibe fog kerülni. A kétszemélyes utastérhez 210 liter csomagtér tartozik, ami várhatóan elég lesz  bevásárlás szállításához. A 20,4 lóerős elektromotorral hajtott kisautó hatótávolsága legfeljebb 100 kilométer.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!