Olaszország megalakításának 150. évfordulójának tisztelgett a Ferrari azzal, hogy az idei szezonban versenyző Formula-1-es autóját F150-nek nevezte el, gyorsan be is regisztrálta a www.ferrarif150.com weboldalt.

Abban a pillanatban, hogy ez a Ford Motor Company tudomására jutott, írtak egy levelet az olasz gyártónak, hogy legyenek szívesek megváltoztatni az autó nevét, hiszen az nagyon hasonlít az általuk használt F-150 névre. Utóbbi már több évtizede folyamatosan az Egyesült Államok legnépszerűbb autója, és szerintük leértékelné a név értékét, ha holmi jöttment olasz versenyautó is használja azt.

Legszívesebben eltaposná a Ford a Ferrarit azért, mert ellopta legnépszerűbb autójának a nevét Legszívesebben eltaposná a Ford a Ferrarit azért, mert ellopta legnépszerűbb autójának a nevét

Mivel az olaszok nem reagáltak a levélre, a Ford a maga részéről elkerülhetetlennek ítélte a bírósági eljárás megindítását. Mivel az Egyesült Államokban indult a per, várhatóan gyorsan véget is ér majd – a Ford célja, hogy még az F1-es szezonkezdet előtt tisztázódjon a kérdés. Ez egyébként nem az első vita a Ford és a Ferrari között, az eredeti GT40-est például azért készítették el az amerikaiak, mert Enzo Ferrari nem volt hajlandó eladni nekik az autómárkát, a Ford meg sikeresen bebizonyította neki, hogy igazából nincs is szükségük a Ferrarira ahhoz, hogy világverő versenyautót készítsenek.

Nem valószínű, hogy ez alkalommal visszatérne a Ford a Formula-1 világába, csak hogy legyőzze az olaszokat, az ügy pikantériáját jelen pillanatban az jelenti, hogy tulajdonképpen a Chryslert perelik, hiszen a Ferrari a Fiat része, a Chrysler konszernhez hasonlóan. De az is lehet, hogy csak bosszút akarnak állni azért, mert nem is olyan rég egy Ferrari megpróbált aljas módon felborítani egy F-150-est…