Olaszországban, egészen pontosan a Nardó versenypályán sikerült lefényképezni a Lamborghini új belépőmodelljét, amely a 2003-ban bemutatott Gallardo-t váltja majd, és a hírek szerint Cabrera névre hallgat.

Sok mindent nem árul el a végleges formáról a két lefényképezett prototípus, hiszen elképesztően vastag álcázással látták el a karosszériát. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a duci burkolat alatt egy nagyon penge, a Sesto Elemento stílusában megrajzolt karosszéria rejtőzik.

A költségek alacsonyan tartása végett várhatóan megtartják az alumínium térvázat, a karosszéria azonban karbonból készül – könnyebb lesz elődjénél az új kis Lamborghini. Ezen kívül teljesen új fejlesztésű V10-est kap, amely marad ugyan szívómotor, és a teljesítménye is 60 lóerő fölé megy, de már hengerlekapcsolás-funkcióval gyarapodik. A Frankfurti Autószalonon várhatóan még csak tanulmányként lesz kiállítva a Lambo Cabrera, amelyet 2014-től lehet majd megvásárolni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!