Az Opel és Vauxhall típusok formájáért felelős formatervező, Mark Adams a jövőben a Cadillac és Buick márkák autóit fogja megálmodni, az előléptetése augusztus elsejével lép életbe. A terv szerint ekkor adta volna át pozícióját Dave Lyon-nek, aki még a múlt hét elején hivatalos búcsúbulit is kapott,amelyen Ed Welburn, a GM formatervezésért felelős alelnöke is részt vett.

A GM Europe újonnan kinevezett, formatervezésért felelős alelnöke már bérlakást is szerzett magának Rüsselsheimben, és detroiti idő szerint csütörtökön délután indult volna a repülője Németországba. E helyett aznap délelőtt a formatervező részleg személyzeti főnöke, Joseph Ogori-Agboka kísérte ki a cégtől Dave Lyont, ezt követően Ed Welburn a következő, egysoros e-mailt küldte körbe a kollégáknak: “Effective immediately, David Lyon is no longer an employee of General Motors Corporation”. Ez annyit jelent, hogy azonnali hatállyal kirúgták a kollégát a GM-től. További magyarázat nincs, úgyhogy nem tudni, miért lépték ezt meg Detroitban, de Rüsselsheimben is nagy meglepetés volt a dolog.

Ehhez képest azt már lehet tudni, hogy a GM globális marketing főnökét, Joel Ewanicket miért rúgták ki. Az állami kézben lévő autógyártó konszern a hírek szerint több száz millió dollár értékű, 6 évre szóló mezszponzori szerződést kötött a Manchester United brit focicsapattal. Belső információk szerint a korábbi támogató ajánlatára ráduplázva, mindezt megfejelve egy 100 millió dolláros indulási kifizetéssel. Ez a szakértők szerint túlságosan is sok pénz. Az egyszeri indulási kifizetés egyébként megegyezik azzal a pénzzel, amelyet pénzügyi problémákkal küzdő Manchester United tőzsdei bevezetésétől reméltek, amely a GM szerződés aláírását követően gyorsan el is halasztottak. A Manchester United egyébként mégis a tőzsdére megy, de nem 100 millió, hanem 333 millió dollárt akarnak bevonni a cégbe a lépéssel, és másfajta (egy szavazati jogot érő) részvényeket kínálnak. Úgy tűnik, a GM pénze átsegítette a focicsapatot a legnagyobb nehézségen, most már a hosszabb távú tervekkel foglalkozhatnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!