Még 2017-ben jelentette be az Ares Design nevű műhely, hogy elkészíti a DeTomaso Panthera sportkocsi modern változatát, az eredetileg tervezett egy helyett végül három év alatt készültek el az első ügyfélautóval – tavaly debütált a kész karosszéria a Concorso d’Eleganza rendezvényen, most végeztek a műszaki fejlesztéssel.

A Lamborghini/Audi alumínium térvázára karbonból sütött karosszériát helyeznek, amely nagy vonalakban a DeTomaso egykori sportkocsijára emlékeztet; amíg a hossz nagyjából változatlan, az újjászületett Panther sokkal szélesebb. Az 5,2 literes Győrben gyártott V10-es szívómotort átprogramozzák, a teljesítménye 650 lóerőre (8250/perc) emelkedik, a maximális nyomaték 600 Nm (6500/perc), teljesen új a rozsdamentes acélból készített kipufogórendszer, amelyben több pillangószelep is van a hangélmény fokozására (jogszabály-konformmá tételére).

Nem nyúlnak a hajtáslánchoz, tehát hétfokozatú, duplakuplungos váltón és elektronikusan vezérelt Haldex központi differenciálműves összkerékhajtáson keresztül jut el az erő a kerekekhez, a 0-100 km/óra sprint 3,1 másodpercig tart, a csúcssebesség 325 km/óra. Az Ares Design Legends Reborn programjának első képviselője a Panther ProgettoUno, amelyből 21 példányt készítenek, az indulóár 615 ezer euró.