Tanulmányautóknál már régóta megszokott, hogy azok orrán és farán kijelzőket helyeznek el, de most már megvásárolható az első olyan személyautó, amely szintén rendelkezik ezzel a funkcióval. A Beijing Automotive Industry Corporation által kifejezetten akkumulátoros-elektromos autók gyártására életre hívott Arcfox márka első autója, a Lite nevű városi mini alapfelszerelésként kapja az első-hátsó fényújságot.

Ezeken kínai, latin karaktereket és hangulatjeleket lehet megjeleníteni, a vezető mellett az utas is külön üzengethet – neki is saját érintőképernyője van a műszerfalon. Utóbbi egyébként képernyők sorozata, összesen három nagy kijelzőt helyeznek el ott, a kormány mögötti csak informál, a középső és az utas előtti teljes értékű – tehát az autó összes rendszeréhez hozzáférést nyújtó – érintőképernyő.

Kifejezetten a nagyvárosokban élő fiatalokat célozzák ezzel a prémium-minivel, amelynek a hátsó kerekeit egy 49 lóerős villanymotor hajtja, és 200 km a szabványos hatótávolság. Gyors- és villámtöltéssel is lehet táplálni a lítium-ion akkumulátort. Gazdag a felszereltség, holttérfigyelő, tolatókamera, 2 légzsák, légkondi is van a fedélzeten mobil-internettel és kapcsolódó szolgáltatáscsomaggal együtt, az indulóár 140 800 jüan, azaz 5,7 millió Ft – elektromos járműről lévén szó jelentős kedvezményeket is kaphat a vásárló (várostól függő támogatás, soron kívüli forgalomba helyezés, stb.).

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!