Közel 200 vendég, köztük a cég vevői, haszongépjármű gyártók, valamint a cég munkatársai ünnepelték az Allison Transmission Magyarország szentgotthárdi gyárának megnyitását. Az Allison 2010 szeptemberében indította el az új gyártócsarnok építését Szentgotthárdon, termékei pedig máris úton vannak az európai és fejlődő országokban található busz és teherautó gyárak felé.

Az Allison azt is bejelentette, hogy heteken belül egy új un. készre szerelő központ is megnyílik a szentgotthárdi gyáron belül. Azáltal, hogy a váltókat az adott vevő igényeinek megfelelően készre szerelik még a kiszállítás előtt, a vállalat lerövidíti a jármű összeszerelési idejét, ezzel a gyártók általános hatékonyságát növeli.

David L. Parish, az Allison Transmission gyártásért felelős alelnöke azt mondta: „Több, mint 10 éven át élveztük Szentgotthárdon a General Motors szomszédos gyárának, az Opel Magyarországnak vendégszeretetét. Ez alatt az idő alatt sikeres együttműködést alakítottunk ki a gyártási folyamatokra vonatkozóan, a szakmai kapcsolatok pedig egy életen át tartanak. Ezúton is köszönöm a General Motors és az Opel által nyújtott támogatást az új, immár 100%-ban Allison tulajdonú új gyártócsarnok építéséhez.”

Az Allison Szentgotthárdon gyártott Széria 3000 és 4000, valamint Torqmatic® automata sebességváltóit széles körben alkalmazzák városi buszokban, az építőiparban, illetve áruszállításhoz használt járművekben, tűzoltó és mentő-autókban, terminál vontatókban, ingázó buszokban, hulladékgyűjtő, vagy kerekes katonai járművekben és egyéb alkalmazási területeken is. 2005-ben az Allison termékei iránti megnőtt kereslet vezetett ahhoz, hogy a vállalat bővítette magyarországi működését.

2012 elejére elkészül még Allison Bemutató Központja és az új 15 hektáros próba-pályája is Szentgotthárdon. Az Allison jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban és Svédországban üzemeltet olyan bemutató és próbavezetési központokat, ahol a kereskedelmi forgalomba kerülő járműveket üzemeltetők és azok gyártói kipróbálhatják az Allison automata sebességváltóinak különböző jellemzőit és előnyeit. Az Allison próbapályáin vezethető gépjárműpark általában egy sor különféle alkalmazást foglal magába. Köztük megtalálhatók billenős járművek, különféle logisztikai járművek, betonkeverők, kamionok, tűzoltóautók, buszok és egyéb kereskedelmi forgalomban lévő járművek.

Száz évvel ezelőtt az Indianapolisi Motor Speedway (IMS) – mely az „Indy 500” hazája – négy alapítójának egyike James  A. Allison volt. Ő építette az IMS próbapályát abból a célból, hogy tesztelje és bemutassa az autóipari technológia legfrissebb fejlesztéseit. Ma, az Allison Transmission egykori alapítói büszkék lennének a Szentgotthárdon készülő bemutató- és próba-pályájára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!